Laster Arrangementer
lørdag 12. oktober 2024

Klokken
22:00 - 23:30

Et av landets ypperste liveband.

de har gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine utgivelser hos landets musikkpresse.

Praktisk info:
Billetter: KJØP HER
Dørene åpner: 20:30
Konstertstart: 22:00
Aldersgrense: 20år
HUSK GYLDIG ID
EL CUERO
«El Cuero er det eneste norske rockebandet som jeg med hånda på hjertet kan si er «Verdens beste rockeband.
Der og da, når jeg ser dem.» Ordene tilhører Tom Skjeklesæther, en nestor innen norsk musikk i en konsertanmeldelse for Popklikk.
El Cuero er inne i sitt 18. år som band.
De har 7 studioalbum på samvittigheten, og de har gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine utgivelser hos landets musikkpresse.

El Cuero har gjennom årene vært omtalt for sine gnistrende konserter, noe som har gitt gjenhør hos publikum på festivaler og konsertlokaler rundt om i landet.
Den utstrakte konsertvirksomheten skaffet bandet tidlig et renommé som et av landets ypperste liveband.

Etter noen rolige år, hvor El Cuero sine medlemmer nå har gjort seg bemerket i flere store norske band som Kvelertak, Spidergawd og The Dogs, deler bandet nå nyheten om at de endelig er tilbake med ny musikk og ny turné.

El Cuero sitt åttende album “… are we done yet?” slapp 8. mars 2024.
På albumets første singel “Dream It Up Again” viser låtskriver Brynjar Takle Ohr fram sin poprock-melankoli av beste sort.
Dette er en drømmende, drivende og håpefull låt i umiskjennelig El Cuero-stil: Et panorama av brede gitarer, orgel, bass og trommer.
Her er også bandets teft for gode melodier tydelig, og vokalharmoniene på refrenget er klassisk Cuero.
“Jeg hadde opprinnelig “Stop Draggin’ My Heart Around” med Tom Petty og Stevie Nicks i tankene da jeg begynte å jobbe med denne, men låta utvikla seg raskt i en helt annen retning.
Produsent Per Borten endte opp med å dra produksjonen mer i retning av 70-talls ELO,” forteller Brynjar. “Dream it Up Again” kan også ses som et tilbakeblikk på ei tid som var.
“Når man spiller i et band som har vært aktivt siden 2005, er det klart man har en uendelighet av historier, minner og opplevelser bak seg. Å ikke forholde seg til sin egen historie ville vært dysfunksjonelt, samtidig som det også blir feil å fokusere for mye på fortida. Den beste låta er uansett alltid rundt neste hjørnet. Dette er en viktig drivkraft for alle oss som lager musikk, sier Brynjar Takle Ohr.

“…are we done yet?” er innspilt av Per Borten (Spidergawd) i hans Sørgården Studio våren Albumet er nok en gang et glimrende eksempel på El Cueros evne til å blande klassisk rock med popmelodier og hooks.
En smeltedigel av rock og rufsete americana med vestkyst-koringer. I tillegg ligger det ofte en touch av pop like i nærheten. På dette albumet styrkes kombinasjonen av de emosjonelle strømningene som danner låtenes fundament og den gitardrevne kraften i musikken.
Per Bortens helt egenartede destillat av det beste fra både amerikansk og engelsk pop og rock har bidratt til et fargerikt album, med stor musikalsk mangfoldighet og dybde.

El Cuero, med røtter i Kristiansund og den rocka delen av Americana, er noen av Norges fremste formidlere av gitardrevet rock. Låter som “Hate Will Get Us Nowhere” og “A Glimmer Of Hope” er live-klassikere. Bandet har hatt høye plasseringer på VGs topp-40 liste, og albumet «From Mountain To Sand» fra 2011 kapret en uhyre sterk 3. plass, kun slått av Lady Gaga og Adele. De har også hatt flere singler inne på listene til NRK radio, hvor “A Deadline In Your Soul” med Tuva Syvertsen gikk sin seiersgang i 2013.
Dette året var de også special guest for Neil Young i Oslo Spektrum. Betingelsesløst elsket av de tre gjenværende, originale medlemmene skal bandet selvsagt reise på turné i Norge. Når El Cuero igjen legger ut på veien i 2024 er det med et rykende ferskt album og en svært solid låtkatalog i bagasjen.
El Cuero er: Brynjar Takle Ohr (gitar/vokal) Håvard Takle Ohr (trommer/vokal) Tommy Reite (bass)
Utgivelser:
● El Cuero (2007) Album
● A Glimmer Of Hope (2008) Album
● From Mountain To Sand (2011) Album
● Victor´s Justice (2013) Album
● El Cuero ‘s Justice – LIVE! (2013) Livealbum
● Souls Under Red Light (2015) Album
● The Truth, the Passion & the Blues (2016) EP
● For All Remaining Days (2017) Album
● Are we done yet? (2024) Album