Laster Arrangementer
lørdag 6. november 2021

Klokken
19:00 - 1:30

Tex Mex Fiesta: Night of the Dead

De dødes dag (Día de Muertos) er en meksikansk feiring. Feiringen er en blanding av prekolumbiansk kulturer og de katolske alle sjelers dag og allehelgensdag. Det er en festdag både i Mexico, Spania og Sentral-Amerika, samt store deler av USA hvor det befinner seg mange meksikanere og sentralamerikanere. Tegn tyder på at feiringene har foregått i…

De dødes dag (Día de Muertos) er en meksikansk feiring.
Feiringen er en blanding av prekolumbiansk kulturer og de katolske alle sjelers dag og allehelgensdag.
Det er en festdag både i Mexico, Spania og Sentral-Amerika, samt store deler av USA hvor det befinner seg mange meksikanere og sentralamerikanere.

Tegn tyder på at feiringene har foregått i flere tusen år.
Tidligere var det vanlig å beholde hodeskaller som trofeer og vise dem frem under ritualer som symboliserte døden og gjenfødelsen. Før den spanske erobringen, ble feiringen utført i juni og juli. Etter at katolisismen fikk innpass, ble feiringen flyttet til oktober/november slik at det passet sammen med alle sjelers dag.

I år skal vi feire Dia de Muertos med Night of the Dead!
Da er det vanlig med en to dagers lang fest hvor vi skal hylle de som har gått bort og feirer gjensynet med spreke farger, blomster, god mat og musikk.
Et symbol på at både livet og døden ikke skal fryktes, men feires!
Og i kveld, er det musikken som er i fokus.

KJØP BILLETTER HER

FØLG FACEBOOK EVENTET HER

For å skape en skikkelig feiring denne kvelden, har vi fått med oss:

Frank Marstokk: kan regnes som en av de viktige og innflytelsesrike trommeslagerne, produsenter,  låtskriverne og influensere i det Skandinaviske musikkbildet. Gjennom en karriere som teller nesten 50 år har Marstokk vært en innovatør og nettverksbygger i  både Danmark, Norge og Sverige.
Som musiker er Marstokk kjent for en karakteristisk spillestil, en drive og en musikalsk innsikt som  blir alle til del når han medvirker enten i live-sammenheng, som studiomusiker eller produsent og  hans lange erfaring i mange forskjellige sammenhenger gjør ham til en unik musikalsk bidragsyter. Som komponist og sangskriver har Marstokk utgitt fire soloalbumer og skrevet og produsert en  rekke sanger både for sitt eget band Freak og andre.

Geir Tousaunet: Artisten og entertaineren «Smiley»har underholdt det norske folk i over 40 år med over 5000 konserter og spilleoppdrag. Han er en profesjonell gitarist og sanger fra Trondheim, og med scenen som arbeidsplass et helt liv. Kommer til Mo med gitarkofferten full av Rock’n roll fra ZZ TOP, SANTANA. PRINCE, ROLLING STONES og alt som hører med til Dia de los Muertos.

Fa Maria: En Rock’n roll bassist fra Sør Amerika, nærmere bestemt Chile. Bosatt i Trondheim og turnerer rundt i hele landet med norske og internasjonale band.

Denne kvelden oppfordrer vi gjestene til å kle seg opp  Dìa de Muertos stil!
Blomster i håret.
Fargerike klær.
Malte ansikter.
Dette blir en uforglemmelig kveld!